Tyson Fury la conferința de presă a meciului cu Dillian Whyte.

Tyson Fury-Dillian Whyte, ultimul meci din cariera lui ,,The Gypsy King”

Tyson Fury-Dillian Whyte, cel mai important meci al anului 2022 de la categoria grea din boxul profesionist, va avea loc pe 23 Aprilie 2022, pe stadionul Wembley, din capitala Marii Britanii, Londra. ,,The Gypsy King” a declarat că acesta va fi ultimul lui meci din cariera sa, deoarece nu prea mai are motivație și că e mulțumit de situația financiară pe care o are la acest moment.

După ce Oleksandr Usyk a câștigat centurile W.B.A, W.B.O, I.B.O și I.B.F în fața britanicului Anthony Joshua, Tyson Fury a declarat că ar dori să lupte contra lui Usyk, pentru a deveni campion absolut la catergoria grea, acest lucru nu a fost posibil din simplu fapt că Joshua a solicitat o nouă luptă cu Usyk, așa cum era stipulat în contract, în caz că și-ar fi pierdut titulul de campion mondial.

Planurile lui Tyson Fury au fost schimbate și cei de la W.B.C au stabilit că următorul adversar va fi Dillian Whyte (campionul interimar W.B.C), astfel va avea loc un duel britanic, în fața unui public de aproximativ 100 mii spectatori, primele 85 mii bilete fiind vândute în primele 3 ore de când au fost puse în vânzare.

Tyson Fury a disputat până acum 32 meciuri, având 31 victorii (22 KO), 0 înfrângeri și 1 egal. Cel mai notabil succes din cariera lui a fost în fața lui Wladimir Klitschko (28.11.2015), atunci când a devenit campion mondial și a cucerit centurile W.B.A, W.B.O, I.B.O și I.B.F. Succesul fiind celebrat de către Tyson Fury într-un mod inedit, acesta a cântat pentru soția sa, Paris Fury.


Tyson Fury a mai avut victorii împortante în fața unor boxeri precum Derek Chisora, Cristian Ciocan, dar și Deontlay Wilder (fost campion mondial W.B.C), cel care a reușit să scape neînvins în fața lui Fury, reușind să obțină o remiză.

Dillian Whyte a disputat până acum 30 meciuri, având 28 victorii (19 KO), 2 înfrângeri. Cel mai notabil succes din cariera lui a fost în fața lui Alexander Povetkin (27.03.2021), atunci când a devenit challenger obligatoriu la un meci de titul mondial pentru centura W.B.C.

White a mai avut victorii importante în fața unor boxeri precum Derek Chisora, Mariusz Wach, dar și Joseph Parker (fost campion mondial W.B.O).

Meciul din 23 Aprilie 2022 ar urma să stabilească cine va fi boxerul care va lupta într-un eventual meci de unificare a celor 5 centuri mondiale de la categoria super-grea a boxului masculin, un succes a lui Tyson Fury în fața lui Dillian Whyte, corelat cu o propunere concretă de a lupta cu câștigătorul dintre Oleksandr Usyk și Anthony Joshua, ar însemna un motiv important pentru ca ,,The Gypsy King” să mai lupte încă cel puțin un meci, într-o tentativă de a deveni campion absolut al greilor, așa cum a reușit un alt pugilist britanic, Lennox Lewis, cel care la învins pe Evander Holyfield pe data de 13 noiembrie 1999, devenind primul greu din istorie care a deținut simultan toate cele 5 centuri din cea mai importantă categorie a boxului profesionist.