Dinamo Campioana

Dinamo București-CSM Vaslui 39-29. Al 19-lea titlu de campioană pentru Dinamo la handbal!

Dinamo București a câștigat al 19-lea titlu de campioană a României, la handbal masculin și al 7-lea titlu consecutiv, după victoria în fața celor de la CSM Vaslui, scor 39-29, în cadrul etapei cu numărul 23 din Liga Zimbrilor.

Formația oaspete a avut un început energic de meci și în minutul 2 conducea cu 0-2 pe tabela de marcaj, ca mai apoi dinamoviștii în minutul 5 să egaleze la 2-2 și din minutul 6 avantajul pe tabelă să fie doar pentru echipa gazdă.

În primul mitan, dulăiii lui Xavi Pascual au condus la cel mult 7 goluri avans,15-8 în minutul 19 și 16-9 în minutul 20, scorul la pauză fiind 21-15.

În repriza secunda, Dinamo a fost la timona partidei și a reușit să conducă chiar și la 14 goluri avans, 35-21 în minutul 52, ca la finalul partidei, în ovațiile fanilor care scandau ,,Campionii’’, să învingă cu 39-29 și să-și păstreze coroana de campioană pentru al 7-lea an consecutiv.

 MVP-ul partidei a fost Saeid Heidarirad, portarul iranian de la Dinamo a avut 9 parade salvatoare. Cel mai bun marcator a fost Ștefan-Gabriel Cumpanici de la CSM Vaslui, marcator a 7 goluri, în timp ce pentru dulăi cei mai eficienți marcatori au fost Nicușor Negru și Andrii Akimenko, ambii macând câte 6 goluri.

După 23 etape, Dinamo București se clasează pe locul 1, înregistrează 22 victorii din 22 partide și nu mai poate fi ajunsă de nimeni în campionat.

Pentru Dinamo București, sezonul 2022-2023 a fost unul de excepție, formația din Ștefan cel Mare a avut cel mai de succes parcurs european din istoria echipei, ajungând până în PLAY-OFF-ul  LIGII CAMPIONILOR, acolo unde s-au duelat cu mult titrata echipă germană, THW Kiel.