Înfrângere dramatică pentru Rapid București, rapidistele au condus la pauză.

Rapid Metz

Rapid București a fost învinsă de către Metz,  scor 31-34, în etapa a zecea din Liga Campionilor, având parte de o atmosferă senzațională în Sala Polivalentă din capitală.

Rapid a început meciul în forță, Orlane Kanor a marcat primul gol din meci în minutul 1. Pe toată durata meciului, scorul a fost fluctuant, ambele echipe au condus la maxim 3 goluri diferență, de 6 ori a condus Rapid la 3 goluri și Metz doar o singură dată.

În minutul 10, Rapid a condus pentru prima dată la 3 goluri diferență, Fraga Alicia Fernandez marcând pentru scorul de 8-5.

Handbalistele de la Metz, fiind susținute de 14 fani francezi, au reușit să egaleze la 8 în minutul 13, prin golul marcat de Sarah Bouktit, proaspăta campioană mondială cu naționala Franței.

În minutul 19, Metz a reușit să conducă pentru prima dată în meci, prin golul marcat de daneza Kristina Jorgensen.

Având suporterii de partea lor, rapidistele au reușit să revină pe tabelă și la pauză au reușit să conducă cu 18-16.

Faza primei reprize a fost făcută de către portărița celor de la Rapid, Ivana Kapitanovic, care a intrat pe teren la ultima fază a reprizei, pentru a apăra lovitura de la 7 metri care a fost acordată celor de la Metz.

Fiind relaxată și fără presiune, Ivana Kapitanovic a reușit să pareze aruncarea Kristinei Jorgensen, paradă ce a fost instant celebrată prin urale de către publicul rapidist.

În repriza secundă, Rapid a reușit de două ori să conducă la 3 goluri diferență, în minutul 33 (gol Dorina Korsos, scor 20-17) și în minutul 34 (gol Marta Herrero Lopez, scor 21-18).

Lipsa jucătoarelor importante din lotul Rapidului a început să fie vizibilă spre finalul meciului, atunci când Metz a reușit să egaleze în minutul 45 prin Anne Mette Hansen la scorul de 23-23.

Rapid a reușit să conducă în meci pentru ultima dată în minutul 53, atunci când Marta Herrero Lopez a marcat pentru scorul de 30-29.

Metz a reușit să gestioneze bine finalul de partidă și a reușit să se impună cu 31-34.

MVP-ul partidei a fost Sarah Bouktit, tânara de 21 ani a reușit să marcheze 12 goluri.

În atac la Rapid s-a evidențiat Dorina Korsos (7 goluri), Alicia Fernandez (7 goluri) și Orlane Kanor (6 goluri). În timp ce la Brest s-au evidențiat pe lângă Sarah Bouktit, Kristina Jorgensen (6 goluri) și Louise Burgaard (5 goluri).

În următoarea etapă, Rapid va evolua în deplasare la Herning-Ikast, în timp ce Metz va evolua în deplasare contra celor de la Zaglebie Lubin, ambele meciuri se vor disputa pe 21 ianuarie 2024.