Victorie pentru CSM București în derby-ul etapei a 8-a din Liga Florilor!

CSM BUCURESTI BISTRITA

CSM București a învins-o pe Gloria Bistrița, scor 31-28, în etapa a opta din Liga Florilor, în derby-ul etapei. Meciul a început cu CSM București în atac, gen Ingstad deschizând scorul în minutul 2.

În minutul 4, a fost înregistrată cea mai mare diferență de scor din prima repriză, Vilde Mortensen Ingstad a marcat pentru 3-0.

Meciul a fost unul echilibrat în prima repriză, Gloria Bistrița reușind să egaleze la 8 în minutul 14, prin Tamires Morena DE ARAUJO FROSSARD.

Cel mai frumos gol din prima repriză a fost marcat pentru 17-15 în minutul 29, atunci când Monika Anna Kobylinska marcând din propriul teren direct în poarta goală a celor de la Gloria Bistrița. Scorul la pauză fiind 17-15 pentru CSM București.

În repriza secundă, Gloria Bistrița a fost mult mai eficientă pe tabelă și în minutul 39 a reușit să conducă pentru prima dată în meci, Crisitina Laslo marcând pentru scorul de 19-20.

Aceiași Cristina Laslo a marcat în minutul 41 pentru 19-21, cea mai mare diferență de scor pe care a înregistrat-o Gloria Bistrița în acest meci.

CSM București a reușit să revină pe tabela de scor, Emilie Hegh Arntzen reușind în minutul 43 să egaleze la 21, ca în minutul 46,        Andreea Ailincăi a marcat pentru 24-21 în minutul 46, egalând cea mai mare diferență de scor pe care a avut-o CSM până în acel moment al partidei.

Până la final, cea mai mare diferență de scor din meci a fost de 5 goluri, CSM București reușind să conducă de 2 ori la 5 goluri diferență, 26-21 în minutul 50 prin golul marcat de Jennifer Maria Gutierrez Bermejo și 27-22 în minutul 51 prin golul marcat de Trine Ostergaard.

MVP-ul partidei a fost Cristina Laslo, jucătoarea de la Gloria Bistrița a marcat 11 goluri, fiind cea mai bună marcatoare a partidei. La CSM București, a ieșit în evidență Cristina Neagu, căpitanul CSM-ului a marcat 7 goluri, Monika Kobylinska (6 goluri), Andreea Ailincăi (5 goluri) și Emilie Hegh Arntzen (5 goluri). Portărița Laura Glauser a avut 10 parade salvatoare pe parcursul meciului.

La Gloria Bistrița s-au evidențiat pe lângă Crisitna Laslo, Sonia Seraficeanu (4 goluri), Nicoleta Dincă (4 goluri), dar și portarul brazilian, Renata Lais De Arruda (8 parade).

În următoarea etapă, CSM București va juca pe 7 noiembrie 2023 în deplasare la Râmnicu Vâlcea, contra clasatei de pe locul 2, în timp ce Gloria Bistrița va juca acasă pe 5 noiembrie contra celor de la Mioveni.

După 8 etape, CSM București e lider detașat, având maxim de puncte, în timp ce Gloria Bistrița se află pe locul 6 în clasament.