Înfrângere dramatică pentru CSM București.

CSM BREST 28 30

CSM București a fost învinsă de către Brest Bretagne, scor 28-30, în etapa a cincea din grupele Ligii Campionilor, fanii echipei bucureștene fiind dezamăgiți de rezultatul înregistrat de tigroaice.

Meciul a început cu o bară a tigroacelor, ca la atacul următor, franțuzoaicele de la Brest să deschidă scorul în minutul 1 prin Alicia Toublanc.

În minutul 3, CSM București a reușit să conducă pentru prima dată în meci, atunci când Vilde Mortensen Ingstad a marcat pentru 2-1. După acest gol, Brest a egalat de fiecare dată atunci când CSM era în avantaj, până în minutul 14, când Alexandra Dildiligan a marcat pentru 9-7, CSM conducând pentru prima dată la 2 goluri diferență.

Cea mai mare diferență de scor din meci în favoarea CSM-ului a fost de 3 goluri, Emilie Hegh Arntzen marcând pentru scorul de 12-9 în minutul 18.

Brest Bretagne a reușit să reducă avantajul de 3 goluri în 3 minute, astfel în minutul 21 era 12-12, după ce Siobann Delaye a marcat pentru Brest. Prestația mai bună în atac a celor de la Brest s-a văzut din nou pe tabelă în minutul 30, atunci când Valeriia Maslova a marcat pentru 16-17, acesta fiind scorul final după prima repriză.

În repriza secundă, Brest a reușit cea mai mare diferență de scor din meci, având 5 goluri avans în minutul 39, atunci când Alexandrina Cabral Barbosa a marcat pentru scorul de 18-23. După acest gol, a urmat o cursă de egalare pentru CSM, obiectiv care a fost atins în minutul 54, când Cristina Neagu a marcat pentru scorul de 26-26.

CSM a încercat să conducă și să obțină victoria, însă cel mult a putut să egaleze la 28 în minutul 57, ca pe final, Brest să marcheze încă 2 goluri și să plece din Sala Polivalentă cu 2 puncte în clasament.

MVP-ul partidei a fost Katharina Filter, portărița de la Brest a avut 11 parade salvatoare,  victoria celor de la Brest fiind obținută ca urmare a inspirației avute de portărița germană.

În atac la CSM București a ieșit în evidență Cristina Neagu (8 goluri), Trine Jensen Ostergaard (6 goluri) și Vilde Mortensen Ingstad ( 4 goluri). Portărița Laura Glauser de la CSM București a avut 6 parade salvatoare, reușind să mențină echipa bucureșteană în joc în nenumărate rânduri.

La Brest s-au evidențiat, pe lângă nemțoaica Filter, Valeriia Maslova (7 goluri), Alicia Toublanc (7 goluri) și Alexandrina Cabral Barbosa (5 goluri).

În următoarea etapă, CSM București va juca în Muntenegru contra celor de la Buducnost, pe data de 29 octombrie 2023, în timp ce Brest va juca pe 28 octombrie în Ungaria, contra celor de la Schaeffler.

După 5 etape, CSM București se află pe locul 4, având 4 puncte la activ, la fel ca și Brest, însă formația franceză se clasează pe locul 5, având un golaveraj mai slab.