Victorie pentru CSM București în Liga Campionilor! Tigroaicele și-au asigurat prezența în faza următoare a competiției.

CSM BUCURESTI SAVEHOF

CSM București a învins-o pe IK Savehof (campioana Suediei), scor 35-26, în etapa a 11-a din Liga Campionilor.

CSM București a avut un inceput dificil de partidă , primul gol al partidei a fost marcat de către Laura Cecilie Jensen, în minutul 3. Savehof a profitat de momentele bune de care a avut parte și în minutul 8 a dus scorul la 0-3, prin golul marcat de Ida Sembe, aceasta fiind și cea mai mare diferență de scor la care a condus Savehof în această partidă.

În minutul 9, Grace Zaadi a marcat primul gol din meci pentru CSM București, ca până în minutul 12, CSM București să egaleze la 4 prin golul marcat de Alexandra Dindiligan.

CSM București a reușit să conducă pentru prima dată în meci, abia din minutul 15, Trine Ostergaard marcând pentru scorul de 7-6, din acel moment a început dominarea totală din partea tigroaicelor în fața jucătoarelor din Suedia. Scorul la pauză fiind de 18-10 pentru CSM București.

În repriza secundă, CSM București a reușit să se distanțeze pe tabelă la maximum 12 goluri diferență, dar a și marcat de doua ori din propria jumătate, direct în poarta goală.

În minutul 45, Cristina Neagu a marcat din propriul teren, direct în poarta goală, pentru scorul de 27-17.

Cea mai mare diferență de scor a fost de 12 goluri și a fost înregistrată de 3 ori. Prima dată, Emilie Hegh Arntzen a marcat direct în poarta goală, din propriul teren, în minutul 52 pentru scorul de 32-20. Celelalte doua goluri care au consfințit diferența de 12 goluri au fost marcate de către Andreea Rotaru (minutul 55, scor 33-21) și Alexandra Dingiligan ( minutul 58, scor 35-23).

Cel mai în formă portar a fost Evelia Ericksson de la CSM București, suedeză a 10 ocazii de gol, în timp ce portarul Johanna Bundsen a parat doar 8 ocazii de gol.

MVP-ul partidei a fost Vilde Ingstad, jucătoarea norvegiană a marcat 7 goluri, la fel ca și Alexandra Dindiligan, însă a fost mult mai eficientă în fața porții adverse.

De la Savehof s-a evidențiat Ida Sembe, suedeza a marcat 6 goluri din tot atâtea aruncări.

După 11 etape, CSM București se clasează pe locul 3 în grupa A din Liga Campionilor, având asigurată prezența cel puțin în 8-imile de finală ale competiției, în timp ce Savehof este pe ultimul loc în grupă, neavând șanse de calificare în următoarea etapă a competiției.

În următoarea etapă, CSM București va evolua pe 3 februarie în deplasare la Gyor, în timp ce Savehof va evolua acasă pe 2 februarie contra muntenegrencelor de la Buducnost.