Victorie mare pentru Rapid în Liga Campionilor. Campioana Europei a fost învinsă în Sala Polivalentă!

Rapid Vipers 30 29

Rapid București a învins-o pe Vipers Kristiansand, scor 30-29, în etapa a șaptea din grupele Ligii Campionilor, într-o atmosferă senzațională, victoria fiind obținută dintr-o aruncare de la 7 metri, dictată cu 3 secunde înainte de final.

Campioana Europei, Vipers Kristiansand, a început în forță partida, Sunniva Amalie Naes Andersen a deschis scorul în minutul 2.

Vipers a dominat în totalitate începutul de partidă, Rapid a marcat primul gol abia în minutul 8, prin Andjela Janjusevic pentru scorul de 1-5.

Între minutul 11 și 14, Vipers a înregistrat cea mai mare diferență de scor din partidă, 7 goluri avans ( 1-8, minutul 11, gol Jana Knedlikova; 2-9, minutul 11, gol Jamina Roberts; 3-10, minutul 13, gol Paula Arcos Poveda; 4-11, minutul 14, gol Paula Arcos Poveda).

După minutul 14, portarul Rapidului, Diana Ciucă, a început să aibă intervenții senzaționale și toate tentativele de a marca în poarta Rapidului se soldau eșecului, Rapid reușind să se apropie de Vipers pe tabela de scor, ca la pauză scorul să fie de 10-13 în favoarea lui Vipers.

În repriza secundă, fiind susținute cu patos de către public, Rapid a reușit să egaleze la 13 în minutul 34, prin golul marcat de Eliza Iulia Buceschi.

În minutul 35, pentru prima dată în meci, Rapid a reușit să conducă pe tabela de scor, 14-13, prin golul marcat de Eliza Iulia Buceschi.

Pe parcursul reprizei secunde, Rapid a reușit să conducă la cel mult 3 goluri diferență, între minutul 49 și 56 (23-20, minutul 49, gol Estevana Polman; 24-21, minutul 50, gol Albertina Da Kruz Kassoma; 25-22, minutul 52, gol Alicia Fernandez Fraga, gol marcat din terenul Rapidului direct în poarta goală a celor de la Vipers; 28-25, minutul 56, gol Lorena Gabriela Ostase).

Vipers în ultimile 10 minute a încercat să egaleze și la fiecare atac juca cu 7 jucătoare în atac, sacrificând postul de portar, lucru pe care l-au realizat până la finalul meciului, atunci când au egalat la 29 în minutul 60 prin Lois Abbingh.

Cu 26 secunde până la final, Vipers avea șansa unui atac care i-ar fi putut aduce victoria, însă cu 3 secunde până la final, două jucătoare de la Vipers au faultat o jucătoare de la Rapid și arbitrele din Ucraina au dictat 7 metri pentru Rapid.

După câteva minute de consultare arbitrajului VAR și cu frumoase scandări din partea suporterilor, Andjela Janjusevic a învins-o de la 7 metri pe Sofie Emma Rebecca Borjesson.

MVP-ul partidei a fost Diana Ciucă, portarul Rapidului a avut 15 intervenții salvatoare, motiv pentru care succesul Rapidului i se datorează în mare parte.

În atac la Rapid s-a evidențiat Eliza Iulia Buceschi (6 goluri), Marta Lopez Herrero (5 goluri) și Dorina Korsos (5 goluri).

La Vipers s-au evidențiat portarul Sofie Emma Rebecca Borjesson cu 13 intervenții salvatoare, în timp ce în atac au fost remarcate Lois Abbingh (6 goluri), Paula Arcos Poveda (6 goluri).

În următoarea etapă, Rapid București va juca în deplasare la Vipers pe 18 noiembrie 2023. După 7 etape, Rapid București se clasează pe locul 5, având 7 puncte, în timp ce Vipers se clasează pe locul 6, având 5 puncte la activ.