Dinamo București a învins rivala istorică în Eternul Derby!!!

Dinamo Steaua 37 26

CS Dinamo a învins-o categoric pe CSA Steaua București, scor 37-26, înregistrând a șaptea victorie din actualul campionat de handbal.

 Meciul a debutat cu Dinamo în atac, Ante Kuduz a deschis scorul partidei, în minutul 5 era 3-0 pe tabela de marcaj, ca în minutul 6,  steliștii să marcheze primul gol pentru echipa oaspete.

Cel mai spectaculos moment din prima repriza s-a produs în minutul 17, la poarta dinamoviștilor, unde Saeid Heidarirad a avut două intervenții frumoase la același atac a formației roș albastre, păstrând poarta intactă la scorul de 10-6 pentru Dinamo.

Cea mai mare diferență de scor din prima repriza a fost în minutul 27, atunci când Nicușor Negru a marcat de la 7 metri pentru scorul de 17-9. Scorul primei reprize fiind 18-10.

În repriza secundă, CSA Steaua a avut o prestație mai bună și a reușit să marcheze mai multe goluri,  însă dinamoviștii au fost cei care au dominat și repriza secundă. Cel mai frumos gol al meciului a fost marcat de către dinamovistul Miklos  Rosta, jucătorul maghiar marcând în minutul 45, de la mijlocul terenului direct în poarta goală, pentru scorul de 26-16.

Cea mai mare diferență de scor din meci a fost atinsă în minutul 48, Andrii Akimenko de la Dinamo, marcând pentru scorul de 29-16.

MVP-ul partidei a fost Andrii Akimenko de la Dinamo, cel care a marcat 5 goluri și numeroase pase de gol. Portarii dinamoviști, Vladimir Cupara și Saeid Heidarirad au avut fiecare câte 6 intervenții salvatoare, precum și Stanislav Kasparek (5 goluri), Tudor Bogdan Buguleț (4 goluri) și Miklos Rosta (4 goluri) care au ieșit în evidență în atacul dinamoviștilor.

De la CSA Steaua București au ieșit în evidență portarii Ionuț Ciprian Iancu (6 parade), Ionuț Ciobanu (4 parade), Alexandru Pasca (3 parade), dar și Nemajnia Grbovic care a marcat 4 goluri.

După etapa a 7-a, Dinamo București se clasează pe locul 1, înregistrând 7 victorii și 21 puncte, în timp ce Steaua București se clasează pe locul 12, având 1 victorie, 1 egal și 5 înfrângeri, 4 puncte.

În următoarea etapă, Dinamo București va evolua acasă pe 13 octombrie cu Buzău, în timp ce Steaua va juca acasă pe 11 octombrie cu Minaur Baia Mare.