Portar algerian Dinamo

Victorie pentru Dinamo!!! De ziua României, dinamoviștii își consolidează șansele de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor. Wisla Plock-Dinamo București 26-28.

De ziua națională a României, Dinamo București a reușit o victorie importantă în etapa a 8-a din Liga Campionilor la handbal masculin, în deplasare la  Wisla Plock, scor 26-28.

Dulăii antrenați de Xavi Pascual au controlat în totalitate meciul, polonezii conducând pe tabelă doar o singură dată, 5-4 în minutul 14, în restul timpului scorul fiind mereu în favoarea dinamoviștilor în primul mitan, repriză care s-a încheiat la egalitate, scor 12-12.

În repriza secundă, Dinamo a început cu mai multă încredere și a reușit să pună presiune pe Wisla, Ali Zein reușind să marcheze 3 goluri importante, până când dinamoviștii au reușit să se distanțeze decisiv pe tabelă, 14-16 în minutul 36. Dulăii au reușit să conducă chiar și la 4 goluri distanță pe parcursul meciului (22-26 min.56, 23-27 min.57, 24-28 min.58), dar până în minutul 47, când dinamoviștii s-au distanțat la 3 goluri (17-20), dulăii au condus până atunci la maxim 2 goluri distanță.

MVP-ul partidei a fost portarul algerian de la Dinamo, Khalifa Ghedbane, cel care a avut 10 intervenții salvatoare contra polonezilor, dintre care a parat și o lovitură de la 7 metri. În atac la bucureșteni s-au evidențiat egiptenii Mohamed Mamdouh Shebib și Ali Zein, cei care au marcat câte 5 goluri în poarta celor de la Wisla.

La Plock s-a evidențiat Tin Lučin, croatul a reușit să marcheze 10 goluri pentru polonezi și de multe ori a fost o mare amenințare pentru buturile dinamoviștilor.

După 8 etape, Dinamo București se clasează pe locul 4 în grupa A din Liga Campionilor și a acumulat 9 puncte. Pentru dinamoviști, următorul duel din Liga Campionilor va fi la București pe 8 decembrie 2022, contra croaților de la PPD Zagreb, la Sala Polivalentă.