Dinamo Zagreb

Dinamo București-PPD Zagreb 27-27! Dulăii sunt la un pas de calificarea în 8-imile Ligii Campionilor.

Dinamo București a remizat în etapa a 9-a din Liga Campionilor, scor 27-27, în fața croaților de la PPD Zagreb. Campioana României a fost susținută din nou frenetic de către ultrașii dinamoviști.

Handbaliștii antrenați de Xavi Pascual au avut parte de un meci tensionat, ambele echipe reușind să domine copios anumite perioade din meci, remiza fiind echitabilă pentru ambele formații.

Dinamo a reușind pe parcursul meciului să conducă la cel mult 2 goluri diferență, 5-3 (minutul 7) și 14-12 (minutul 29), în restul timpului, dulăii au condus mai mereu la un gol diferență în prima repriză, atunci când s-a intrat la pauză cu un mic avantaj pentru dinamoviști, scor 14-13.

În repriza secundă,  în timp ce Dinamo București rata inexplicabil numeroase ocazii în fața porții adverse, croații au reușit să marcheze de 6 în primele 10 minute ale mitanului secund, dinamoviștii doar o singură dată în acest interval de timp, scorul căpătând cea mai mare diferență în favoarea unei echipe, 15-19 pentru PPD Zagreb.

Împinși de la spate de suporteri, care erau dirijați uneori chiar de Xavi Pascual, atunci când croații erau în atac, dinamoviștii au reușit să egaleze la 25 în minutul 55. Golul meciului a fost marcat de Ali Zein, cel care din propriul careu a aruncat direct în poarta goală a croaților, prin acest gol Dinamo a reușit să conducă pentru prima dată în repriza secundă, scor 26-25, în minutul 56.

MVP-ul partidei a fost Timur Dibirov, rusul de la PPD Zagreb a marcat de 7 ori și de multe ori a fost o mare amenințare pentru buturile dinamoviștilor. La Dinamo, portarul Heidarirad Saeid a fost cel care a intervenit providențial de nenumărate ori, galeria scandând minute bune numele lui pe durata meciului. Cel mai bun marcator de la Dinamo a fost Andrii Akimenko, ucraineanul reușind să marcheze 6 goluri.

După 9 etape, Dinamo București se clasează pe locul 4 în grupa A din Liga Campionilor și a acumulat 10 puncte. În această grupă, PSG și  Veszprem au obținut calificarea matematică în 8-imile Ligii Campionilor, după această etapă, Wisla Plock și Porto nu mai au posibilitatea să se claseze pe primele două locuri din grupă.

Pentru dinamoviști, următorul duel din Liga Campionilor va fi la București pe 15 decembrie 2022, contra ungurilor de la Veszprem, la Sala Polivalentă.