RAPID 2

Rapid-Gyor 30-27! Rapidistele și-au luat revanșa în fața finalistei de anul trecut din Liga Campionilor.

Spectacol la Sala Polivalentă, Rapid București, campioana României la handbal feminin, a învins-o pe Gyor (de 5 ori campioana Europei), scor 30-27. Campioana României a fost susținută frenetic de către ultrașii giuleșteni, cei care au încurajat echipa pe tot parcursul meciului.

Handbalistele antrenate de Carlos Viver au avut parte de un meci tensionat, ambele echipe reușind să domine copios anumite perioade din meci, dar rapidistele au reușit la final să o învingă pe Gyor.

Prima repriză a fost dominată copios de Rapid, campioana României reușind să conducă chiar și la 5 goluri avans în minutul 22 (14-9), dar unguroaicele au reușit să egaleze la 14 în minutul 28, ca în ultimele secunde ale reprizei să conducă pentru prima dată în meci, scor 15-16, și să termine repriza în avantaj.

În repriza secundă, Gyor a început mult mai bine și în minutul 39 conducea la 3 goluri diferență (17-20), dar impulsionate de suporterii din sală, Rapid a reușit în minutul 44 să egaleze la 20, ca mai apoi, în mintul 48 să conducă din nou pe tabelă, scor 23-22. În minutul 56, Rapid a reușit să se distanțeze decisiv la 3 goluri (29-26), ca la final să învingă cu 30-27.

MVP-ul partidei a fost Ivana Kapitanovic, portarul de la Rapid a avut 14 intervenții decisive în fața handbalistelor de la Gyor, handbalistele din Ungaria nereușind să marcheze de la 7 metri nici chiar atunci când portărița stătea pe linia porții. O prestație reușită a avut și portărița de la Gyor, Sandra Toft, cea care a intervenit decisiv de 9 ori în fața rapidistelor.

La Rapid, cele mai eficinte în atac au fost Eliza Buceschi și Sorina Grozav, ambele marcând câte 7 goluri, în timp ce la Gyor cele mai prolifice au fost Estelle Nze Minko, Stine Osfedal și sud-coreeanca Eun Hee Ryu, toate marcând câte 5 goluri.

După 8 etape, Rapid București se clasează pe locul 4 în grupa B din Liga Campionilor și a acumulat 12 puncte, fiind la 1 punct în spatele liderului Metz.

Pentru rapidiste, următorul duel din Liga Campionilor va fi în Norvegia,  la Hamar, pe 17 decembrie 2022, contra norvegiencelor de la Storhamar.