Dinamo Vszprem

Dinamo București-Veszprem 31-31! Egalul ce o califică pe Dinamo în proporție de 75% în 8-imile Ligii Campionilor.

Dinamo București a remizat în etapa a 10-a din Liga Campionilor, scor 31-31, în fața ungurilor de la Veszprem. Campioana României a fost susținută din nou frenetic de către ultrașii dinamoviști și în acest mod a reușit să obțină un rezultat senzațional.

După ce Xavi Pascual a refuzat oferta celor de la P.S.G și până în 2026 va fi antrenorul dulăilor, handbaliștii antrenați de tehnicianul iberic au avut parte de un adversar dificil, ambele echipe reușind să domine copios anumite perioade din meci, remiza fiind echitabilă pentru ambele formații.

Dinamo a reușind să deschidă scorul partidei în minutul 1, dar Veszprem a preluat inițiativa și din minutul 20 a reușit să se desprindă la 2 goluri pe tabelă (8-10), ca mai apoi să se distanțeze la 5 goluri avans în minutul 29, scor 11-16, cea mai mare diferență din timpul meciului.

Primul mital s-a încheiat 13-16, ultimul gol fiind marcat de Ante Kuduz, dintr-o aruncare din propriul careu, atunci când maghiarii jucau fără portar.

În repriza secunda, Dinamo a debutat execent, marcând de 5 ori în primele 6 minute, fără să primească gol, reușind să conducă cu 18-16 în minutul 36. Elanul dinamoviștilor a fost domolit de Veszprem în minutul 41,  atunci când maghiarii au reușit să egaleze la 19, ca din minutul 42 să conducă din nou pe tabela de scor.

Ultimile 15 minute au fost tensionante, Veszprem conducea cu 1 gol avans, dar Dinamo reușea să egaleze, ultimul gol fiind marcat în minutul 59:27, ungurii ratând victoria cu 2 secunde înainte de final, după ce portarul Ghedbane Khalifa a parat aruncarea disperată a handbaliștilor maghiari.

MVP-ul partidei a fost Rodrigo Corrales, portarul spaniol de la Veszprem a avut 12 intervenții salvatoare în fața dinamoviștilor, interveții care au fost vitale pentru obținirea egalului. O prestație senzațională a avut și portarul dinamovist, Alexandru Bucătaru, cel care a fost inclus în lot ca urmare a accidentării lui Saeid Heidarirad, portarul român a reușit 8 intervenții salvatoare.

Cei mai buni marcatori au fost Petar Nenadić și Mikita Vailupau de la Veszprem, ambii marcând câte 7 goluri. De partea cealaltă, Andrii Akimenko (7 goluri) și Ali Zein (6 goluri) au fost cei mai buni marcatori de la Dinamo.

Având în vedere că Marian Cozma a evoluat pentru ambele echipe, în minutul 7 a fost ținut 1 minut de reculegere în memoria fostului handbalist român, toți spectatorii urmărind meciul în liniște, minut în care Stanislav Kasparek a reușit să marcheze pentru Dinamo, la scorul de 4-4.

După 10 etape, Dinamo București se clasează pe locul 4 în grupa A din Liga Campionilor, a acumulat 11 puncte și e calificată în proporție de 75% în play-off-ul Ligii Campionilor.  În această grupă, PSG, Veszprem și Magdeburg au obținut calificarea matematică în 8-imile Ligii Campionilor.

Pentru dinamoviști, următorul duel din Liga Campionilor va fi la Porto pe 8 februarie 2023, contra lusitanilor de la Porto.