3228312 66083508 2560 1440

Al 20-lea titlu de campioană în ultimii 24 ani. Sheriff Tiraspol, exemplu de performanță supremă în condiții secesioniste.

Sheriff Tiraspol a câștigat astăzi al 20-lea titlu de campioană la fotbal în Republica Moldova, după ce a învins-o pe concitadina Dinamo-Auto cu scorul de 3-0.

Această victorie reprezintă de fapt încununarea unui sezon istoric pentru Sheriff Tiraspol, sezon în care tiraspolenii au învins-o pe Real Madrid, au obținut 7 puncte în grupele Ligii Campionilor și au jucat în primăvara Europa League.

Primul titlu de campioană a fost obținut de Sheriff în anul 2001, la 4 ani de la înființare și-n al 3-lea an de când au ajuns în Divizia Națională. Astfel că în anul 2022, au reușit să cucerească titlul cu numărul 20, perioadă în care au pierdut campionatul doar în fața a două echipe, Dacia Chișinău în 2011, dar și Milsami Orhei în 2015, în rest a existat mereu o dominație totală a celor de la Sheriff Tiraspol.

Ucraineanul Yuriy Vernydub, antrenorul celor de la Sheriff Tiraspol, se află acum în Ucraina și luptă pe front contra soldaților ruși. Acesta a plecat în țara natală după meciul cu Braga din cadrul 16-imilor Europa League. La moment formația tiraspoleană fiind antrenată de secundul Victor Mikhailov.

Sezonul european 2020-2021 a fost cel mai reușit sezon din istoria formației tiraspolene, sezon în care au jucat nu mai puțin de 16 meciuri europene, reușind să obțină 9 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri.

Sheriff a reușit să învingă echipe precum Teuta (Albania), Alashkert (Armenia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croația), Șahtior Donețk (Ucraina), Real Madrid (Spania) și Braga (Portugalia).

Diversitatea națională și rasială din lotul Sheriff-ului demonstrează faptul că se poate de obținut performanță atunci când într-un colectiv sunt integrați jucători de pe 5 continente, limbile de comunicare în cadrul acestei echipe fiind franceza, spaniola, portugheza și engleza, ,,limba fotbal” unește pe orice jucător profesionist care vrea să facă performanță.

Sheriff își va adăuga încă o stea pe stemă, odată ce a obținut titlul cu numărul 20, urmând în cel mai scurt timp să vedem un nou loggo pentru gruparea tiraspoleană.