Victorie mare pentru CSM București, campioana României e la o victorie distanță de calificarea în sferturile Ligii Campionilor!

CSM Bucuresti Bietigheim

CSM București a învins-o pe Bietigheim (Campioana Germaniei) , scor 31-28, în etapa a 13-a din Liga Campionilor.

CSM București a început bine partida, Cristina Neagu a marcat primul gol al partidei în minutul 3 și a condus echipa spre o dominare totală în prima repriză.

Golul meciului a fost marcat în minutul 17 prin Emilie Hegh Arntzen, norvegianca marcând din propriul careu direct în poarta goală a echipei adverse, pentru scorul de 10-7.

Cea mai mare diferență de scor din meci a fost în registrată în minutul 30, Cristina Neagu marcând pentru 17-10, acesta fiind și scorul primei reprize.

În repriza secundă, Bietigheim având un portar în mare formă, Gabriela Moreschi, a reușit să se apropie de câteva ori la 2 goluri de CSM București, însă campioana României a reușit să mențină avantajul pe tabela de scor și să învingă la finalul partidei.

MVP-ul partidei a fost Gabriela Moreschi, portarul brazilian de la Bietigheim a avut 15 parade salvatoare, fiind principala jucătoare care menținut echipa adversă în meci.

La CSM București în atac au ieșit în evidență Cristina Neagu (6 goluri), Emilie Hegh Arntzen (5 goluri) și Zelijka Nikolic (4 goluri).

La Bietigheim în atac au ieșit în evidență Karolina Kudlacz (6 goluri), Antje Doll (5 goluri) și Dorottya Faluvegi (4 goluri).

Duelul portarilor a fost unul de excepție, brazilianca Gabriela Moreschi având 15 parade, în timp ce portărițele de la CSM București au avut mai puține parade, Laura Glauser (8 parade), Evelina Eriksson (4 parade), Marie Davidsen ( 1 paradă).

După 13 etape, CSM București se clasează pe locul 3 în Grupa A, având 17 puncte, în timp ce Bietigheim se clasează pe locul 6 și are 12 puncte.

În următoarea etapă, CSM București va evolua în Danemarca contra celor de la Odense, o victorie în Danemarca o va califica pe CSM București direct în sferturile de finală a Ligii Campionilor.