Ali zein

Spectacol la Sala Polivalentă! Dinamo-Porto 32-27. Campioana României obține prima victorie din actuala ediție a Ligii Campionilor.

După 4 etape, Dinamo se clasează pe locul 5 în Grupa A din Liga Campionilor. foto: Sport Pictures.

Formația bucureașteană a reușit să obțină prima victorie din actualul sezon a Ligii Campionilor la handbal, în fața portughezilor de la Porto, scor 32-27.

Dulăii antrenați de Xavi Pascual au controlat aproape în totalitate meciul, lusitanii reușind să conducă pe tabelă doar de câteva ori (5-6, 9-10, 11-12), în restul timpului scorul fiind mai mereu în favoarea dinamoviștilor în primul mitan, repriză care s-a încheiat cu scorul de 13-12.

În repriza secundă, Dinamo a început cu mai multă încredere și a reușit să se desprindă la 4 goluri avans (18-14), însă lusitanii au reușit în minutul 52 să se apropie la doar 1 gol distanță de dinamoviști (25-24), câinii păstrând mereu avantajul pe tabelă și la final au reușit să se impună cu scorul de 32-27.

MVP-ul partidei a fost handbalistul egiptean de la Dinamo, Zein Ali (Zeinelabedin Ali Ali Ismail Mahomed), cel care a marcat 10 goluri. La Porto s-a evidențiat suedezul Jack Thurin, vikingul a reușit să marcheze 8 goluri pentru lusitani și de multe ori a fost o mare amenințare pentru buturile dinamoviștilor.

În minutul 11 al partidei, spectatorii de la Polivalentă au aplaudat frenetic timp de 1 minut, în memoria fostului fotbalist de la FC Dinamo București, Cătălin Hîldan, decedat pe 5 octombrie 2000. Prin acest gest, ultrașii lui Dinamo și-au manifestat respectul pentru cel care a fost intitulat ,,Unicul Căpitan’’.

Cel mai celebru spectator care a fost prezent la Polivalentă, a fost David Popovici, campionul mondial și european la probele de înot, 100 și 200 metri liber. Sportivul legitimat la CS Dinamo a venit să-i susțină pe colegii lui de la secția de handbal a clubului aflat în gestiunea Ministerului de Interne.

Autori: Ion-Dumitru Panainte și Diana Săilă.