CSM București debutează cu dreptul în noul sezon din Liga Campionilor, contra danezelor de la Odense!

Crina Pintea

CSM București a învins-o pe Odense, scor 28-24, în prima etapă din grupele Ligii Campionilor, într-o atmosferă electrizantă.

Meciul a început perfect pentru tigroaice, Crina Pintea a marcat primul gol al sezonului pentru CSM București, deschizând scorul partidei în minutul 2. CSM a marcat fără să primească gol până în minutul 5, atunci când Cristina Neagu a marcat pentru 5-0, apoi norvegiana Maren Nyland Aardahl a marcat primul gol din meci pentru Odense în minutul 6.

Cea mai mare diferență de scor a fost înregistrată în minutul 25, atunci când CSM București conducea cu 9 goluri avans, scor 16-7, prin golul marcat de Cristina Neagu.

Rezultatul la pauză a fost 16-10, după ce danezele au reușit să marcheze de 3 ori, după ce au fost conduse la o diferență de 9 goluri.

În acest meci, portarii au fost la înălțime, ambele portărițe având numeroase parade decisive.

 MVP-ul partidei a fost Laura Glauser de la CSM București, portărița franceză având 18 parade pe tot parcursul meciului, în timp ce portărița olandeză de la Odense, Yara Ten Holte, a avut doar 14 parade.

În atac la CSM București a ieșit în evidență Cristina Neagu (8 goluri), Crina Pintea (7 goluri), Grace Deuna Zaadi (4 goluri) și Emilie Hegh Arntzen (3 goluri), jucătoarea norvegiană marcând ultimul gol din meci pentru CSM București în minutul 59.

La Odense s-au evidențiat Maren Nyland Aardahl (7 goluri) și Ragnhild Valle Dahl (4 goluri).

În următoarea etapă, CSM București va juca în Germania contra celor de la Bietigheim, în timp ce Odense va juca acasă contra muntenegrencelor de la Buducnost.