CSM București a cedat în fața maghiarelor de la Gyor.

CSM GYOR 1

CSM București a fost învinsă de către Gyor, scor 23-27, în etapa a treia din grupele Ligii Campionilor, într-o atmosferă electrizantă în Sala Polivalentă din capitală.

Meciul a început rău pentru CSM București, primul gol a fost marcat în minutul 3, de sud-coreeana Eun Hee Ryu de la Gyor, echipa vizitatoare reușind apoi se se distanțeze la 2 goluri avans, ca în minutul 6, Laura Flippes să marcheze primul gol din meci pentru CSM, pentru scorul de 1-2.

Cea mai mare diferență de scor din meci a fost de 5 goluri, Gyor a condus la scorul de 3-8 (minutul 13) și 4-9 (minutul 15).

CSM București a încercat să reducă din handicap și în minutul 25 a reușit să egaleze la 11, însă Gyor nu s-a lăsat condusă și la pauză a condus la 2 goluri avans, scor 12-14.

În repriza secundă, Gyor a controlat partida și doar în minutul 37 a fost egalată de CSM București la scorul de 16-16, prin golul marcat de norvegiana Vilde Mortensen Ingstad. Dar până la final, jucătoarele maghiare au controlat partida și au învins cu 23-27.

În acest meci, portarii au fost la înălțime, ambele portărițe având numeroase parade decisive. La CSM, Laura Glauser a avut 14 parade salvatoare, în timp ce Sandra Toft de la Gyor, a avut doar 10 parade în fața leoaicelor de la CSM București.

 MVP-ul partidei a fost Kari Brattset Dale, jucătoarea norvegiană de la Gyor a marcat 6 goluri.

În atac la CSM București a ieșit în evidență Cristina Neagu (5 goluri), Laura Flippes (5 goluri) și Emilie Hegh Arntzen (4 goluri).

La Gyor s-au evidențiat, pe lângă Kari Brattset Dale, Eun Hee Ryu (5 goluri), Nadine Szollosi-Schatzl (4 goluri) și Stine Bredal Oftedal (2 goluri), jucătoarea norvegiană fiind omul de legătură dintre apărarea și atacul echipei din Ungaria.

În următoarea etapă, CSM București va juca în Suedia contra celor de la Savehof, pe data de 1 octombrie 2023,  în timp ce Gyor va juca acasă contra muntenegrencelor de la Buducnost, tot pe 1 octombrie 2023.

După 3 etape, Gyor conduce Grupa A cu 6 puncte, în timp ce CSM București se află pe locul 5, având doar 2 puncte la activ.