Debut de senzație pentru Dinamo în EHF European League, victorie la 28 goluri diferență!

Dinamo Izidar 52 24

CS Dinamo București a învins-o categoric pe campioana Bosniei, HC Izvidac, scor 52-24, în cadrul primei etape din grupele European League.

Meciul a debutat cu Dinamo în atac, Stanislav Kasparek a marcat primul gol din meci în minutul 1, echipa oaspete reușind să egaleze la următorul atac, ca apoi Dinamo să înceapă desprinderea pe tabelă și să facă spectacol.

Cel mai frumos gol din prima repriză a fost marcat de către Dan Emil Racoțea în minutul 24, scor 22-6, jucătorul dinamovist marcând de la mijlocul terenului direct în poarta goală.

Cea mai spectaculoasă fază din prima repriză s-a produs în minutul 27, la scorul de 24-6 pentru Dinamo, Marijan Saravanja  de la Izvidac a scăpat singur pe contraatac și portarul Vladimir Cupara a avut o paradă excelentă, fascinând publicul din Sala Polivalentă a complexului Dinamo.

Cea mai mare diferență de scor din prima repriză a fost de 20 goluri, Andrii Akimenko a marcat în minutul 30 pentru scorul de 27-7, acesta fiind și scorul la pauză.

În repriza secundă, Izvidac a avut o prestație mai bună și a reușit să marcheze mai multe goluri,  însă dinamoviștii au fost cei care au dominat și repriza secundă.

Au fost marcate 3 goluri spectaculoase de către dinamoviști în repriza secundă, Ante Kuduz a marcat singur cu portarul în minutul 41, scor 37-12. Alex Pascual a marcat de la centrul terenului direct în poarta goală, scor 41-14 și Ali Zein a marcat singur cu portarul în minutul 54, scor 48-21.

În minutul 58, publicul a sărbătorit în urale golul 50 pentru Dinamo, Daniel Stanciuc marcând pentru scorul de 50-22.

Cea mai mare diferență de scor din meci a fost de 29 goluri, Andrii Akimenko marcând pentru scorul de 51-22 (minutul 59) și Miklos Rosta a marcat pentru scorul de 52-23, în minutul 60.

MVP-ul partidei a fost Andrii Akimenko de la Dinamo, cel care a marcat 11 goluri, alți marcatori importanți pentru Dinamo au mai fost Alex Garcia- 6 goluri, Ante Kuduz- 6 goluri. Portarii dinamoviști fiind și ei la înălțime, Saeid Heidarirad- 9 parade și Vladimir Kupara- 5 parade.

De la Izvidac au ieșit în evidență Ivano Pavlovic- 6 goluri și Filip Odak- 5 goluri. Portarii de la Izvidac nu au fost atât de eficienți precum cei de la Dinamo, Aldin Alihodzic- 1 paradă și Haris Suljevic- 3 parade.

În următoarea etapă, Dinamo București va evolua pe 24 octombrie în deplasare la francezii de la Chambery Savoie, în timp ce Izvidac va evolua acasă contra germanilor de la Fuchse Berlin.